ГолосUA
12:52 28/02/2010

В Україні буде створено центр новітніх сільськогосподарських технологій

Кабінет Міністрів погодився на утворення Національним університетом біоресурсів і природокористування Українського навчально-науково-інноваційного центру новітньої сільськогосподарської техніки і технологій з конструкторсько-технологічним бюро.

Відповідне урядове розпорядження підписано Прем’єр-міністром України Юлією Тимошенко, повідомляє її офіційний сайт.

Згідно з текстом документу, основними завданнями центру є підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації фахівців відповідно до вимог Болонського процесу і міжнародних стандартів з використанням під час навчального процесу новітньої сільськогосподарської техніки та обладнання.

Центр також здійснюватиме науково-дослідну та інноваційну діяльність з питань розроблення, випробування і впровадження новітньої сільськогосподарської техніки, обладнання та технологій, а також опікуватиметься розробкою та сприянням впровадженню новітньої техніки, обладнання та технологій для отримання високоякісної, безпечної для життя та конкурентоспроможної сільськогосподарської продукції.

До функцій центру, крім того, відноситиметься вивчення та аналіз ринку новітньої техніки та обладнання, сприяння впровадженню в практику наукових досягнень з метою підвищення технічного і технологічного рівня вітчизняного сільськогосподарського машинобудування.

Діяльність центру фінансуватиметься за рахунок коштів Державного бюджету, а також за рахунок вітчизняних та іноземних інвестицій.

 

Читайте также по теме