ГолосUA
12:01 19/11/2008

В Україні — дефіцит робітничих кадрів

Дефіцит робітничих спеціальностей в Україні зростатиме попри нинішній спад виробництва. Про це сьогодні під час круглого столу повідомив голова Конфедерації вільних профспілок Михайло Волинець.

За його словами, дефіциту робочих кадрів в Україні не буде, якщо роботодавці дбатимуть про гідну мотивацію та створять сучасні умови праці на виробництві. Як заявив профспілковий лідер, в Україні найнижчий рівень оплати праці серед усіх держав, і найвищий показник травматизму на виробництві. Маючи вдосталь, хоч і некваліфікованої, зате дешевої робочої сили, підприємці зволікають із технічним переозброєнням виробничих ліній. Експлуатуючи українців за копійки, вони заощаджують на модернізації підприємств.

Тим часом, у суспільстві закріплюється стереотипне уявлення про робітників, як про представників соціального дна. Через це «сьогодні більше 90% робітників — люди пенсійного або передпенсійного віку, молодих налічується близько 7%. Загалом, дефіцит робітничих спеціальностей в Україні сягає близько 200 тис», — зазначив він.

 

Читайте также по теме