ГолосUA
18:42 14/01/2010

В Україні два місяці не видаватимуть закордонні паспорти

В Україні протягом двох місяців будуть проблеми з видачею закордонних паспортів.

Про це сказав міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко під час прес-конференції в Тернополі.

За його словами, обумовлено це тим, що приватне підприємство ЄДАПС — єдиний виробник в Україні закордонних паспортів з полікарбонатною сторінкою (як одним із елементів захисту, що використовується в більшості країн) припинив видавати паспорти через заборгованість держави.

«Концерн не отримав коштів за грудень 2009 року, у зв’язку з цим оголосив напружену політичну війну уряду, вимагаючи коштів, погрожуючи не виданням паспортів. У країні зараз напружена фінансова ситуація, кошти надходять на виплату зарплат, пенсій, соціальних виплат, затримки є у всіх суб’єктів господарювання. Казначейство не може зараз сплатити всю суму, замість цього нам оголосили війну», — сказав Луценко.

Міністр також повідомив, що він оголосив міжнародний конкурс на заміщення структури з виготовлення полікарбонатної сторінки. За словами керівника МВС, взяти участь у конкурсі вже висловили бажання декілька закордонних фірм. /> «За 1-2 місяці ми цю проблему врегулюємо. Дійсно, в цей період у людей будуть проблеми. Але краще пережити ці два місяці, ніж далі мати монополіста, який одним своїм бажанням може поставити на коліна всю країну. Це недопустимо для будь-якої країни, яка піклується про свою безпеку», — переконаний Луценко.

Він додав, що для людей, які матимуть невідкладну необхідність виїхати за кордон (на лікування або якісь трагічні події і тому подібне), передбачена видача паспортів старого зразка з вклеєною фотографією, які вироблятиме державна структура. «Далі шукатимемо декілька фірм, аби не було монополіста в цій галузі», — резюмував Луценко.

За матеріалами: УНІАН

 

Читайте также по теме