ГолосUA
06:25 18/08/2010

В Україні менше видають книг через розвиток електронних технологій?

На сьогоднішній день в Україні має місце тенденція падіння книговидання.

Про це повідомив перший заступник Держкомтелерадіомовлення України Анатолій Мураховський під час зустрічі з представниками ЗМІ з нагоди відкриття в Києві VI міжнародної книжкової виставки-ярмарку.  

„Тенденція падіння книговидання стосується і тиражів, і назв, і обсягів видавництва”, — сказав А. Мураховський, зазначивши при цьому, що причиною ситуації, що виникла на книжковому ринку України є не лише економічна криза, яка вдарила по видавничому бізнесу, а й поширення електронних технологій.

Він зізнався, що сам більше користуюся електронною книгою, але не оминає й друковані видання. „Це зовсім інші речі, — зазначив чиновник, — Приміром, як слухати хорошу музику в mp3 форматі чи на „живому” концерті або через хорошу акустичну стереосистему”.

На його переконання, саме такі потужні Міжнародні книжкові форуми, на кшталт VI Київського міжнародного книжкового ярмарку, де збираються найкращі автори і видавці з усього світу і презентують найкращі новинки світового книговидання, допоможуть покращити ситуацію у вітчизняному книговиданні та зміцнити позиції друкованої книги у суспільстві.

І. Тимошенко />  

Читайте также по теме