ГолосUA
13:25 25/09/2009

В Україні — найбільша пропаганда проти вакцинації

В Україні спостерігається найбільша в світі пропаганда проти вакцинації.

Таку думку висловила головний дитячий імунолог Міністерства охорони здоров’я України Людмила Чернишова, передав кореспондент ГолосUA

«Пропаганда існує в усіх країнах, але такого розмаху, як в Україні, і такої агресивності з цього — ніде не було», — сказала вона.

«Ціна цього скандалу дуже висока. Ми йдемо до того, що в нас буде просто мор і тоді всім все стане ясно», — попередила лікар.

Водночас директор Центру імунобіологічних препаратів Ганна Моїсеєва наголосила, що «вакцини не вбивають. Вони захищають».

За її словами, вона ще не знає жодного випадку, коли людину вбила б саме вакцина. «Ті вакцини, які зараз доступні в Україні, що б ні говорили лікарі, більшість з них — вакцини європейської якості. В Європі, в Америці та інших розвинених країнах діти і немовлята отримують такі самі вакцини», — повідомила Г.Мойсеєва.

За її даними, незважаючи на кризу і важкий стан в країні, уряд України знайшов можливість купити вакцини для маленьких дітей, на що держава виділяє щороку 200 млн. гривень.

«Зараз лікарі зменшили кількість ін’єкцій: однією вакциною щеплять відразу від декількох хвороб. А це дозволило зменшити і травматизм, і емоційне навантаження дітей, а також дозволило уникнути розвитку ускладнень після вакцинацій», — підсумувала вона.

О.Оснач

 

Читайте также по теме