ГолосUA
11:20 26/11/2008

В Україні не буде “кредитних канікул” — експерт

Українські банки не вдаватимуться до запровадження “кредитних канікул”.

Як повідомив кореспондент ГолосUA, про це на прес-конференції повідомив радник голови правління “УкрГазБанку” Олександр Охріменко.

“Аби банки ввели так звані “кредитні канікули”, тобто не видавали кредити, Нацбанк повинен мати велику суму, щоб згодом компенсувати банкам збитки. У Нацбанку немає таких коштів”, — наголосив він.

Експерт зазначив, що політичні сили, які пропонують для банків подібний вихід з економічної кризи, лише використовують подібні проекти з популістською метою. “Кредитних канікул не буде. Розмови про це – лише спроба деяких політичних сил привернути до себе увагу”, — підкреслив Олесандр Охріменко. На його думку, єдиний спосіб у теперішніх умовах допомогти українським банкам — це припинити говорити про кризу.

Він також наголосив, що українцям не варто відмовлятися від кредитів у гривнях. На думку експерта, позика в гривнях – на сьогодні найкращий варіант довгострокового кредитування. “Гривневі кредити в умовах кризи коштують набагато дешевше”, — сказав Олександр Охріменко.

 

Читайте также по теме