ГолосUA
13:49 09/11/2009

В Україні оголошено тиждень безпеки дорожнього руху

9 — 15 листопада 2009 року оголошено Всеукраїнським тижнем безпеки дорожнього руху.

Про це повідомив голова Координаційної ради безпеки дорожнього руху Олександр Скибінецький, передав кореспондент ГолосUA.

«Головна мета Всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху — звернути увагу громадськості, суспільства, а в першу чергу, влади, до цієї актуальної у наш час проблеми з тим, щоб об’єднати зусилля для зменшення аварійності на вітчизняних дорогах», — сказав він.

О. Скибінецький наголосив, що саме ЗМІ відіграють одну з головних ролей в попередженні та зниженні травматизму і смертності на дорогах, тому він закликав засоби масової інформації цього тижня зосередити увагу на подіях, присвячених безпеці дорожнього руху.

Експерт повідомив, що за даними ВООЗ, щороку у світі гине майже 1,3 млн. людей і ще близько 50 млн. отримують різноманітні травми. Щомісяця від ДТП у світі гине близько 100 тис. людей.

Також за його словами, ВООЗ спрогнозувала, що у випадку неприйняття попереджувальних дій для зменшення травматизму на дорогах на державному рівні, до 2020 року ДТП посяде третє місце з-поміж факторів смертності.

К. Коваленко

 

Читайте также по теме