ГолосUA
10:09 16/12/2009

В Україні почала працювати місія спостереження за виборами ENEMO

Європейська мережа організацій зі спостереженням за виборами «ENEMO» почала свою місію в Україні. /> Про це повідомила голова місії Таскин Рахімбек.

За її словами, 15 грудня в Україну прибуло 50 довгострокових спостерігачів за виборами в Україні, а починаючи з 14 січня організація має намір відправити в регіони країни 400 короткостроковий спостерігачів, які будуть займатися моніторингом голосування, підрахунку голосів, а також розгляду скарг й апеляцій у день виборів.

Координатор довгострокових спостерігачів Флорін Поенару повідомив, що 17 грудня 50 довгострокових спостерігачів виїдуть у регіони країни.

«Фактично зараз вони будуть займатися моніторингом передвиборної кампанії, підготовкою до дня виборів», – сказав він. Поенару додав, що ці спостерігачі мають намір зустрічатися з представниками виборчих комісій, місцевих громадських організацій і ЗМІ, а також з експертами.

Вони будуть регулярно надсилати звіти з регіонів у Київ, на підставі яких організація оприлюднить попередній звіт про передвиборну кампанію.

«ENEMO» – це група з 23 громадських організацій з 17 країн колишнього Радянського Союзу, Центральної та Східної Європи. Це позапартійні організації. Загалом організації-учасниці ENEMO спостерігали за більш ніж 200 виборами у своїх країнах і здійснювали моніторинг понад 110 виборів за кордоном.

Як повідомляв ГолосUA, Центральна виборча комісія вже зареєструвала 255 міжнародних спостерігачів на виборах Президента. Країни-члени Європейського Союзу мають намір направити близько 700 спостерігачів на вибори Президента в Україні, які відбудуться 17 січня.

За матеріалами: Радіо «Свобода»

 

Читайте также по теме