ГолосUA
14:56 12/05/2010

В Україні починаються політичні репресії — Парубій

В Україні протягом останніх днів мають місце політичні переслідування.

Про це заявив народний депутат від фракції НУ-НС Андрій Парубій в ефірі програми «РозворотUA» на радіо «ЕраFM».

За словами депутата, сьогоднішній виклик лідера БЮТ Юлії Тимошенко до Генеральної прокуратури виглядає щонайменше дивно.

«Сьогодні Ю. Тимошенко було викликано у справі 2003 року. Минуло п’ять років. За останні роки генпрокурор не змінювався. Я не знаю, що в нього відбулося за останні два місяці — якесь внутрішнє переродження чи якісь філософські роздуми, що раптом він вирішив їх (справи — ред.) відкрити», — зазначив він.

А. Парубій наголосив, що суспільство чудово розуміє, з чим це пов’язано. «Для суспільства це мало б сприйматися, що це не пов’язано з перемогою Януковича… всі розуміють, що пов’язано. У мене питання до того ж прокурора: чому не півроку тому, чому не рік тому, чому не півтора роки тому? Від наявності того чи іншого політика збільшується або зменшується кількість доказів в особовій справі?.. Я сам в понеділок дві години провів у слідчого. Я цілковито відчуваю, що ці справи кримінальні, які вже з’явилися і які з’являться завтра, вони швидше вкладаються в логіку політичних репресій, аніж у логіку переслідування закону. Тому без сумніву, цю річ я трактую, як політичне переслідування», — наголосив депутат.

Як повідомляв ГолосUA, сьогодні лідер БЮТ Ю. Тимошенко була викликана в ГПУ для вручення їй постанови про порушення кримінальної справи. />  

Читайте также по теме