За даними Держкомстату, показники зростання споживчих цін за лютий показали, що на тлі загальної картини подорожчання товарів та послуг, яйця та фрукти цього місяця подешевшали.
Про це ГолосUA повідомили в прес-службі Держкомстату.
За їх даними, яйце в Україні стало коштувати на 12,8% дешевше, фрукти – на 2,6%.
В цілому ж, продукти харчування за лютий подорожчали на 1,1%.
В цілому ж приріст цін по підгрупі товарів продукти харчування та безалкогольні напої склав в лютому 2009 року 1,4% (у січні – 3,1%).
При цьому найсильніше подорожчали: безалкогольні напої – на 6,0% (у січні 2009 року – на 4,6%); масло – на 5,3% (6,8%); цукор – на 4,9% (1,6%); риба і рибопродукти – на 4,5% (7,4%); картопля – на 3,8% (9,4%).
Подорожчали в лютому 2009 року товари і послуги: алкогольні напої і тютюнові вироби – на 3,4% (у січні – на 1,2%); одяг і взуття – на 1,1% (1,2%); житлово-комунальні послуги – на 0,7% (2,0%); предмети домашнього вжитку і побутова техніка – на 2,6% (3,9%); охорона здоров’я – на – на 5,2% (10,3%); транспорт – на 2,0% (4,6%); зв’язок – на 0,2% (0,6%); відпочинок і культура – на 2,0% (3,6%); освіта – на 0,2% (0,4%): ресторани і готелі – на 1,4% (1,9%); різні товари і послуги – на 3,2% (3,6%).