ГолосUA
14:23 09/07/2010

В Україні понад 17 тисяч несправних автобусів — Мінтранс

З 136 тисяч 175 автобусів 17 тисяч 78 виявлено несправними.

Такі дані наводить Інспектори Головавтотрансіспекції спільно з Державтоінспекцією, повідомили в прес-службі Мінтрансу.

Зокрема, 138 з них використовувалися для перевезень організованих груп дітей.

Протягом місяця інспектори перевіряли дотримання автомобільними перевізниками ліцензійних умов та вимог безпеки перевезень при здійсненні регулярних, нерегулярних та регулярних спеціальних пасажирських перевезень.

Під особливим контролем перебували перевізники, що здійснюють перевезення організованих груп дітей у місця оздоровлення та відпочинку.

Так, у перевірених автобусах виявлено серйозні несправності, що негативно впливають на безпеку перевезень: 2082 експлуатувалися із заблокованими або несправними запасними та аварійними виходами, 1712 — з незаконно встановленими додатковими місцями для сидіння, 370 — переобладнані для роботи на газовому паливі з порушеннями діючих вимог.

Окрім того, під час перевірок зафіксовано 880 фактів перевезення водіями пасажирів без передрейсового медичного огляду або контролю технічного стану транспортного засобу, 842 порушення режиму праці і відпочинку водіїв.

 Більше двох тисяч водіїв здійснювали перевезення пасажирів без дозвільних документів – ліцензійної картки та дорожнього листа.  

За результатами перевірок перевізники-порушники будуть притягнуті до відповідальності. Працівниками Головавтотрансінспекції складено 6869 актів, винесено 2244 постанови та 2226 приписів. />  

Читайте также по теме