ГолосUA
09:14 06/06/2010

В Україні потрібно підвищити капіталізацію банків — Світовий банк

Вимоги до капіталу українських банків мають бути вищими, ніж у розвинених країнах.

Про це заявив координатор діяльності Світового банку у фінансовому та приватному секторах України, Білорусі та Молдови Маріус Вісмантас під час круглого столу «Антикризові стратегії для України: як відновити кредитування економіки».

За його словами, «щоб банківська система піднялася та почала стало кредитувати, потрібні ефективні запобіжники — щоб не повторилася ситуація, яка була півтора року тому». Експерт підкреслив, що потрібно визнати те, що «Україна — більш ризикова для кредитування як своїх, так і іноземних банків країна, ніж, наприклад, Німеччина, Англія тощо».

«Без належного капіталу — більш високого, ніж у країнах з більш глибокими фондовими ринками, — можна очікувати серйозних проблем у банківській системі», — резюмував він.

За підвищення вимог в абсолютному розмірі до банків, які працюють з депозитами населення, висловився голова правління «Райффайзен Банк Аваль» Володимир Лавренчук. На його думку, щоб створити довгострокові гривневі пасиви для банківської системи, потрібно посилити регулятивні вимоги, піднявши, зокрема, планку капіталізації для тих банків, які отримують ліцензії на роботу з вкладами населення.

За матеріалами: Дзеркало тижня />  

Читайте также по теме