ГолосUA
13:55 22/10/2008

В Україні припинять трансляцію іноземних телеканалів

Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення прийняла рішення про припинення трансляції каналів, якість яких не відповідає українському законодавству.

Про це сьогодні повідомив перший заступник голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ігор Курус .

За його словами, «рада не хотіла приймати це рішення, проте деякі закордонні канали порушують законодавство України в галузі реклами, суспільної моралі та авторського права. Відповідно ці канали будуть відключені".

"За інформацією з регіонів, відключено приблизно 65% провайдерів послуг, які пропонують трансляцію. Далі ми проведемо переговорний процес. Або ці компанії легалізуються в Україні і будуть повернені до кабельної мережі або, якщо вони нічого не зроблять, ми будемо стояти до останнього",- заявив Ігор Курус.

За даними чиновника, буде відключено в середньому 20-25 програм, до яких є відповідні претензії. «Це програми, які транслювалися не з країн Євросоюзу або з країни, яка не ратифікувала європейську конвенцію про транскордонне мовлення».

Крім того, Ігор Курус зауважив, що лише за умови створення дочірніх підприємств в Україні, отримання ліцензії можна повернути згадані кабельні мережі в Україну.

Нагадаємо, протягом 2 років Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення переконувала іноземні канали дотримуватись положень щодо їхньої присутності в кабельних мережах України. Проте з боку компаній не було здійснено жодних кроків.

Нацрада з телерадіомовлення своїм рішенням від 1 жовтня 2008 року зобов`язала кабельних операторів припинити ретрансляцію неадаптованих до законодавства України програм.

 

Читайте также по теме