ГолосUA
16:46 21/07/2010

В Україні пройде етап міжнародних гонок електромобілів

Відбулася зустріч представників організації «ZERO RACE» з фахівцями Мінприроди. Сторони обговорили початок проекту «Гонки з нульовими викидами», який стартує 15 серпня в Женеві і проходитиме через Україну.  

Про це повідомили у прес-службі  Мінприроди.

Перегони на електричних автомобілях з нульовим викидом (ZERO EMISSIONS RACE) повинні звернути увагу людства на новий, екологічний транспорт, збільшити інтерес громадськості до використання поновлюваних джерел енергії для транспортних засобів.

У пробігу візьмуть участь команди зі Швейцарії, США, Росії, Китаю, Іспанії, Німеччини, Австрії, Норвегії та Південної Кореї. Автомобілі повинні рухатись за допомогою електродвигуна; мати пробіг не менше 240 кілометрів при середній швидкості, що дорівнює або вища за 80 км/год; долати за добу відстань до 450 кілометрів, заряджатися менш ніж за 4 години та вміщувати принаймні одного пасажира.

Цей захід планується завершити за 80 днів (за винятком морських переходів). Маршрут проляже через країни Євросоюзу, Україну, Росію, Казахстан, Китай і Північну Америку і становитиме близько 30 тисяч кілометрів. Нульові перегони пройдуть через 150 міст, включаючи Париж, Відень, Київ, Москву, Шанхай, Ванкувер, Сан-Франциско, Мехіко та Мадрид. У кожному місті зупинки на маршруті будуть проводитись прес-конференції та інші публічні заходи. Наприкінці листопада учасники гонки відвідають конференцію ООН в Канкуні (Мексика), присвячену змінам клімату.

До Києва учасники гонки планують приїхати 1 вересня. За результатами перегонів будуть встановлені переможці в різних номінаціях, а також загальний переможець гонки.

ZERO RACE, на думку її організаторів, відкриває нові можливості в сфері світової екологічної політики і нового мислення.

 

Читайте также по теме