ГолосUA
12:28 09/11/2010

В Україні прописано порядок перевірки технічного стану авто

 

size="4">Держкомпідприємництво погодило розроблений Мінтрансом проект урядової постанови, яка визначає порядок перевірки суб’єктами господарювання технічного стану колісних транспортних засобів під час техогляду. 

 

size="4">Про це повідомили в прес-службі
size="4">Держкомпідприємництва
size="4">.

 

size="4">З її ухваленням в Україні вперше з’явиться єдиний порядок перевірки технічного стану авто.

 

size="4">До сьогодні
size="4">процедура перевірки відбувалася за допомогою державних стандартів.

 

size="4">Разом з тим, відповідно до законів України «Про стандартизацію» та «Про стандарти, технічні регламенти та процедури оцінки відповідності» стандарти мають статус добровільного застосування. Тож, власник техстанції фактично на свій розсуд здійснював перевірку.

 

size="4">Підготовлена постанова передбачає, що процедура перевірки технічного стану має проходити за технологічною документацією, розробленою відповідно до нормативно-технічних документів, норм, нормативів і правил виробника автотранспорту.

 

size="4">У свою чергу технологічна документація визначає процес перевірки та її тривалість в залежності від категорії та призначення транспортного засобу.

 

size="4">Постанова також містить вимоги до персоналу, що перевіряє технічний стан авто. Зокрема, якщо перевірку виконано неналежним чином, виконавець безкоштовно робить повторну перевірку та компенсує пов’язані з цим втрати замовника.

 

size="4">Мінтранс врахував також головне зауваження Держкомпідприємництва, яке виступило проти встановлення граничної межі вартості послуг з перевірки технічного стану під час державного техогляду.

 

size="4">Проект постанови «
size="4">Про затвердження Порядку перевірки суб’єктами господарювання технічного стану колісних транспортних засобів під час державного технічного огляду» набуде чинності після ухвалення його урядом.

Читайте также по теме