ГолосUA
10:56 01/10/2009

В Україні розмежують дитячу та звичайну порнографію

Українське законодавство не розмежовує дитячу порнографію від звичайної.

Про це повідомила радник міністра внутрішніх справ України Катерина Левченко, передав кореспондент ГолосUA.

«Сьогодні ми маємо проблему з тим, що в українському законодавстві відсутнє визначення такого явища, як порнографія, виготовлена за участю дітей», — сказала вона.

За словами посадовця, залучення дітей до розповсюдження або створення матеріалів порнографічного змісту існує лише як обтяжлива обставина однієї зі статей Кримінального Кодексу.

Як зазначила радник міністра, це пов’язано із нерозвиненістю законодавства у відповідній сфері, оскільки власне для України ця проблема є «новою». Новий Кримінальний Кодекс 2001 року був написаний на основі Кримінального Кодексу Радянського Союзу, у якому відповідна стаття була відсутня.

Крім того, Левченко наголосила на тому, що Україна приєдналася до Конвенції Ради Європи про кіберзлочинність у вересні 2005 року за умови не застосовувати повною мірою двох її пунктів, які стосуються здобуття дитячої порнографії комп’ютерними системами та її зберігання на носіях комп’ютерних систем.

За словами посадовця, для вирішення цієї проблеми до розгляду Верховною Радою вже підготовані законопроекти про внесення змін до закону про суспільну мораль, де пропонується дати визначення явищу дитячої порнографії, а також ряд змін до закону про телекомунікації.

К. Коваленко

 

Читайте также по теме