ГолосUA
06:13 12/07/2010

В Україні розпочалися військові навчання “Сі Бриз”

На Півдні України 12 липня розпочинаються військові навчання "Сі Бриз".

За легендою навчань, в цьому році моряки розіграють масштабну "війну з піратами". Нібито в одній з африканських країн активність піратів призводить до дестабілізації політичної ситуації в регіоні. Бойові кораблі ООН звільняють судна, захоплені піратами, а морський і повітряний десант знищує піратські бази і встановлює берегову "зону безпеки".

У цьому році Україна виставила на навчання майже весь свій флот — 16 кораблів і катерів.

Напередодні в акваторію бази в Одесі прибув рятувальний буксир U705 "Кременець", корвет "Тернопіль" (спущений на воду в 1992 році), базовий тральщик "Маріуполь" (1978 р.), ракетний катер "Придніпров’я". Крім того, в Одеській затоці на рейді стоїть найбільший десантний корабель українського флоту "Костянтин Ольшанський".

Вранці 12 липня до порту прибули кораблі ВМС США і турецькі катери.

Усього в 11-денних навчаннях візьмуть участь військовослужбовці дев’яти країн, серед яких США, Бельгія, Данія, Німеччина, Грузія, Туреччина і Молдова. Грузини та молдавани надішлють мотострільців, а німці — інструкторів парашутно-десантної підготовки.

Російський флот також буде присутній на навчаннях, але в ролі країни-спостерігача. Джерела в Міноборони припускають, що РФ покаже свою військову міць на навчаннях у наступному році.

Морська частина навчань пройде у відкритому морі, сухопутна фаза — на найбільшому полігоні в Україні — Широколанівському в Миколаївській області, розповів голова медіацентру Міноборони в Південному регіоні Сергій Братчук. 13 липня на військовому причалі у Вірменському провулку пройдуть тренування американських водолазів.

За матеріалами: Сегодня, ТСН. />  

Читайте также по теме