ГолосUA
16:03 30/07/2010

В Україні розробляють програму створення вітчизняних біопрепаратів для подолання соціально небезпечних хвороб

Державним комітетом з питань науки, інновацій та інформатизації наразі розробляється Концепція програми створення вітчизняних біопрепаратів для подолання соціально небезпечних хвороб.

Про це повідомили у прес-службі уряду.

За даними статистики, кожного року в Україні фіксуються десятки тисяч нових випадків соціально небезпечних хвороб. За деякими з них, наприклад СНІДом і туберкульозом, ситуація набуває епідемічних рис.

Як повідомив голова Комітету Володимир Семиноженко, акцент в програмі має бути зроблений на розвитку трьох науково-технологічних напрямків: створення блоків очищення крові на основі білкового синтезу, біотехнології адресної локалізації терапевтичних білків і розробці індивідуальних лікувальних профілів людини на основі генетичного тестування.

«Українські вчені вже сьогодні мають унікальні розробки, які дозволять кардинально підвищити ефективність діагностування, лікування і профілактики цих хвороб у перспективі 4-5 років. Замість того, щоб бути ринком збуту не завжди якісних імпортних препаратів, Україна має стати виробником сучасних медичних технологій і препаратів», — заявив Володимир Семиноженко.

За його словами, принцип точної концентрації державних і наукових зусиль на кількох дослідницьких напрямках, який закладений в Концепцію програми, забезпечить її максимальну ефективність.

 

Читайте также по теме