ГолосUA
09:49 28/10/2010

В Україні сформувався стабільний фон хімічного забруднення повітря, який значно перевищує встановлені гігієнічні норми — вчений

 

Документи, у яких обгрунтовуються обсяги викидів у атмосферу, з урахуванням  їхньої токсичності, потребують перегляду.

У цьому переконані науковці, учасники круглого столу «Довкілля та здоров’я: оцінка екологічних ризиків»  Міжнародного екологічного форуму  «Довкілля 2010», повідомили у прес-службі Мінприроди.

«Щороку в атмосферу  від діяльності  промислових підприємств потрапляє близько 10 мільйонів тонн шкідливих речовин. Особливо в регіонах зі значною концентрацією важкої та хімічної промисловості»,  – зазначив   Андрій  Сердюк, директор інституту гігієни та медичної екології імені О. Марзєєва НАМН України.

За його словами, в країні сформувався стабільний фон хімічного канцерогенного забруднення повітря, який значно перевищує встановлені гігієнічні нормативи. І на жаль, у стосунках із забрудненим повітрям мешканці України  залежать від державних та регіональних дій, підкреслив А.Сердюк.

Вчений наголосив на необхідності підготовки до 2015 року  державної цільової програми проведення оцінки та відвернення ризиків здоров’ю населення від чинників навколишнього природного середовища та запровадження до 2020 року керованого управління екологічним ризиком. 

Читайте также по теме