ГолосUA
11:21 10/06/2010

В Україні склали список найбагатших українців

Журнал “Кореспондент” склав список “Золота сотня ”, куди увійшли 100 найбагатших громадян України.

Про це сказав оглядач журналу “Кореспондент” Володимир Пасховер на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA

За його словами, лідером у “Золотій сотні, як завжди, а точніше, вже третій рік поспіль став Ренат Ахметов. Цьогоріч його активи у металургійній сфері склали 17, 8 млрд. доларів.

Другим, за словами оглядача, став Ігор Коломойський, також у сфері металургійної діяльності — 6,5 млрд. доларів.

Замикає трійку лідерів Геннадій Боголюбов — 6,3 млрд. доларів.

Також до сотні увійшов Валерій Хорошковський, як власник мас-медіа — 804 млн. доларів — 14 місце, мер Києва Леонід Черновецький — 776 млн. доларів — посів 15 місце. Дмитро Фірташ — 354 млн. доларів — 33 місце. Замикає сотню Оксана Елманова, яка є лідером у сфері нерухомості — 30 млн. доларів.

Як зауважив В. Пасховер, розрахунки для журналу проводили з суспільно-фінансовими спеціалістами інвестиційної компанії “Дрегон капітал” де підрахунку враховувались активи людей, а не їх стан банківських рахунків.

При цьому оглядач зауважив, що “український бізнес є досить своєрідним через тінізацію доходів”, тому більшість тих, хто є у списку, не афішує повністю свої капітали. Тому, умовно кажучи, деякі люди, які посіли нижчі місця у списку, можуть насправді при відкритті усіх доходів бути на перших позиціях.

Для підрахунку журнал “Кореспондент” виходив на зв’язок з кожним із фігурантів рейтингу аби уточнити перелік активів. “Якщо учасник рейтингу повідомляв про себе інформацію, якої не було у відкритих активах ми враховували її і коректували підрахунки”, — додав він.

О. Каретнікова />  

Читайте также по теме