ГолосUA
14:11 11/06/2010

В Україні спостерігається стрімкий розвиток галузі зв’язку — МЗС

В Україні спостерігається стрімкий розвиток галузі зв’язку, про що свідчить нещодавно проведений фахівцями Союзу аналіз розвитку телекомунікацій країн регіону СНД.

Про це генеральний секретар Міжнародного союзу електрозв’язку (МСЕ) Хамадун Туре сказав під час робочого візиту до Женеви з міністром закордонних справ України Костянтином Грищенком, повідомили в прес-службі Міністерства закордонних справ.

Сторони обговорили широке коло найбільш актуальних питань співробітництва України з МСЕ. Серед іншого, міністр підтвердив зацікавленість нашої держави у подальшому залученні потенціалу цієї організації для прискорення переходу України на цифрове телебачення, зокрема, у контексті підготовки до проведення Євро-2012.

Він також висловив сподівання, що Союз і надалі проводитиме в нашій країні міжнародні заходи під своєю егідою.

У свою чергу, Х.Туре високо оцінив діяльність України як члена Ради МСЕ та висловив зацікавленість у подальшому поглибленні взаємодії з нашою державою.

Крім того, співрозмовники обмінялися думками стосовно ходу реалізації рішень Всесвітнього саміту з питань інформаційного суспільства, передусім, щодо гарантування кібербезпеки та надання допомоги у подоланні «цифрового розриву» країнам, що розвиваються. Була обговорена і підготовка до Повноважної Конференції МСЕ 2010 року (04-22 жовтня 2010 р., Мексика), під час якої відбудуться вибори керівництва МСЕ, членів Радіорегламентарного комітету та держав-членів Ради Союзу.

 

Читайте также по теме