ГолосUA
11:10 08/12/2009

В Україні створюють базу сиріт

В українському інтернеті з’явилася база даних дітей — сиріт.

Це перший національний інтернет-портал по всиновленню «Сирітству — ні!», який запустили Фонд Рената Ахметова «Розвиток України» спільно з Держдепартаментом з питань усиновлення і захисту прав дитини та Всеукраїнською громадською організацією «Магнолія».

«Важливо максимально скоротити дорогу усиновника до майбутнього чада — пояснює директор держдепартаменту Людмила Волинець. — Коли база була закрита, дітей в основному усиновляли іноземці. І чим більше ми базу відкриваємо, тим більше з’являється українців, що бажають приютити сиріт».

Сайт «Сирітству-ні!» (www.sirotstvy.net) працює з 1 грудня. Щоб познайомитися з малятами потрібно зайти до розділу «Цій дитині потрібна допомога».

Пошук здійснюється по області, де знаходиться маля, по року народження та статі. А в особистому розділі кожної дитини — фотографії та відео.

Поки на сайті немає і половини всіх сиріт України, але база поповнюється день за днем. «Це тривалий процес — пояснює Волинець. — Дітей, що підлягають усиновленню у нас багато — 31 тисяча (станом на 1 січня 2009 року)».

Презентувати проект «Сирітству- ні!» буде донецький ФК «Шахтар» завтра на «Донбас Арені».

«Хочемо, щоб 9 грудня на грі «Шахтаря» з «Металургом» футболістів вивели діти з інтернатів Донецької області, а 12 грудня на грі з «Ільічевцем» на футболках нашої команди був напис «Сирітству- ні!», — розповів начальник відділу по роботі з уболівальниками ФК «Шахтар» Андрій Гладченко.

За матеріалами: “Сегодня”

 

Читайте также по теме