ГолосUA
05:55 06/07/2010

В Україні видано першу енциклопедію активного відпочинку

Відтепер українські шанувальники туристичних пригод та екстриму матимуть свою енциклопедію активного туризму. Перше вітчизняне видання "Україна. Відпочивай активно!" вийшло у світ у харківському видавництві "АССА".

Про це поінформував голова Ради з питань туризму та курортів Євген Самарцев, — передав кореспондент ГолосUA.

Видання розраховане не на професіоналів екстремальних видів спорту, а на звичайних мандрівників, які хочуть відпочивати активно. За словами представника туристичної галузі, любителям пригод треба лише вибрати будь — який регіон України ( приміром, Крим, Захід, Центр чи Південний Схід) та бажаний вид спортивного дозвілля, а всю інформацію, яка потрібна для організації подорожі — самостійної чи у складі групи клубу активного дозвілля – можна знайти у енциклопедії. Видання містить відповіді на запитання, як дістатися до місця відпочинку, де зупинитися, на що помилуватися в околицях, де взяти напрокат спорядження, як зв’язатися із рятувальними службами та багато інших.

Загалом, у енциклопедії представлено докладну й достовірну інформацію про більш як 20 видів активного відпочинку: маршрути, клуби, що спеціалізуються на організації активного дозвілля, координати точок GPS населених пунктів і об’єктів на маршрутах, пункти прокату спеціального спорядження тощо.

"Це перше подібне видання, де системно представлено всі можливості активного відпочинку в Україні", — зазначив Є.Самарцев. Також, за його словами, для подальшої професіоналізації сектора вітчизняного активного відпочинку восени цього року планується відкрити сайт, на якому буде розміщено частково інформацію з нової енциклопедії, а також від усіх туристичних компаній і Федерації спортивного туризму України.

Обсяг корисної інформації для активних туристів — 448 сторінок та близько 1 000 фотографій. Енциклопедія активного туризму видана російською мовою накладом 3 тис. примірників, але зараз її перекладають українською і планують представити восени на Форумі видавців у Львові.  

І. Тимошенко

 

Читайте также по теме