ГолосUA
11:53 24/10/2009

В Україні відкривається сезон полювання на парнокопитних тварин

Відсьогодні у більшості областей України та в Криму відкривається сезон колективного полювання на диких парнокопитних тварин.

Щоправда мисливцям Житомирської, Вінницької і Тернопільській областях доведеться почекати до 7 листопада. Оскільки, полювати дозволяється лише у суботу та неділю.

У ці дні можна ходити з рушницею на європейського і плямистого оленів, козулю, європейську лань, муфлона і кабана.

За словами заступник начальника Управління мисливського господарства Держкомлісгоспу Миколи Мироненка «економіка почала відроджуватись і мисливське господарство також. Мисливське господарство не може йти не в ногу з економікою. Економіка падає — всі відносини у мисливців також падають. І з кожним роком об’єм видобування у нас збільшується . Це свідчить про те, що і чисельність дичини зростає». />  
У Держкомлісгоспі зауважують — за сезон можна буде вполювати понад вісім сотень голів лані, понад 400 оленів, 6 тисяч козуль та 9 тисяч кабанів, щоправда й застерігають — полювати на лося та зубра заборонено.

Як зауважив еколог Володимир Борейко «за останні 15 років чисельність багатьох парнокопитних знизилась на 70%. Тому всі балачки лісників, що в нас ніби-то рай для тварин, не витримають ніякої критики».
 

Тим часом у Держлісгоспі переконують — запобігатимуть випадкам браконьєрства та порушення мисливського законодавства на території як державних, так і приватних угідь. Перші рейди відбудуться вже сьогодні-завтра. Завершиться сезон полювання на парнокопитних 27 грудня.

За матеріалами: Канал 24

 

Читайте также по теме