ГолосUA
08:43 12/11/2010

В Україні відкрився Фестиваль Британського кіно

 

В Україні стартував Х фестиваль «Нове Британське кіно», організатором якого є Британська рада в Україні за партнерства інвестиційно-фінансової групи «ТАС» і вітчизняної кінокомпанії «Артхаус Трафік».

З нагоди відкриття фестивалю у Британській Раді в Києві пройшла прес-конференція, в якій взяли участь гості фестивалю режисер Нік Уітфілд — він привіз в Україну свою містичну комедію «Скелети» і Вікі Беннетт, яка вперше представить у Києві перфоманс під назвою «Люди як ми», що вже підкорив найкращі арт-майданчики світу.

Директор Британської Ради в Україні Маргарет Джек підкреслила, що команда Британської Ради в Україні працює з найталановитішими британськими митцями і агенціями. „Прагнучи познайомити Україну із сучасним мистецтвом і креативними ідеями з Великобританії, ми представляємо найкраще з сучасного британського мистецтва і одним з цих проектів є фестиваль «Нове Британське кіно», який цього року святкує 10-річний ювілей”, — сказала М. Джек.

Головною темою ювілейного Фестивалю Британського кіно є гумор і сміх, — розповів директор компанії «Артхаус Трафік» Денис Іванов. За його словами, основна програма Фестивалю представить українським глядачам чотири художні фільми, кожний з яких відзначається особливим британським гумором. Це «Чарівна Тамара» — фільм легендарного Стівена Фрірза; «Бугі-Вугі» Дункана Уорда, еротична комедія за участю цілої низки «зірок» — Джиліан Андерсон, Крістофера Лі, Хезер Грем; «Ілюзіоніст» Сільвена Шоме, автобіографічна анімація від великого Жака Таті, створена у Франції та Великій Британії; «П’ять моїх колишніх» Джуліан Кемп, історія про пошуки кохання. Свято нового Британського кіно триватиме тиждень до 18 листопада.

І. Тимошенко

Читайте также по теме