В Україні відсутній прозорий механізм формування тарифів на послуги ЖКГ — експерт

 

В Україні практично відсутній прозорий механізм формування тарифів на послуги ЖКГ.

 

Про це заявив д

face="Arial, sans-serif">
size="2">иректор аналітико-дослідницького центру “Інститут міста” Олександр Сергієнко у коментарі кореспонденту ГолосUA.

 

face="Arial, sans-serif">
size="2">Порівнювати, підвищувати чи знижувати тарифи має сенс лише тоді, коли є який-небудь ґрунт, “нуль”, від якого відраховується тариф. Зараз тариф – це щось абсолютно невідоме громадськості”, — сказав він.

 

face="Arial, sans-serif">
size="2">Він також додав, що у різних регіонах вартість гігакалорії, яка впливає на теплові тарифи, гарячу воду і опалення, є різною, бо їх встановлює місцева влада. Однак, за словами О. Сергієнка, показником того, що тарифи не відповідають можливостям населення, є зростання заборгованості за послуги ЖКГ. “Наприклад, у Східних регіонах тарифи більші, але й заборгованість більша. Тому законодавець не дуже розумно вчинив, коли дозволив регулювати рівень тарифів місцевій владі”, — підкреслив він.

 

face="Arial, sans-serif">
size="2">Нагадаємо, за інформацією Державного комітету статистики, жителі України у січні-вересні поточного року сплатили за житлово-комунальні послуги 21,7 мільярди гривень, що становить 103,2% від нарахованих за цей період сум. Серед регіонів найвищий рівень розрахунків за житлово-комунальні послуги спостерігався у Вінницькій, Кіровоградській, Київській і Сумській областях, найнижчий – у Севастополі, Одеській області, Києві і Волинській області.

 

Читайте также по теме