ГолосUA
06:02 04/11/2010

В Україні вперше пройде Тиждень італійського кіно

 

size="4">В Україні розпочався Тиждень італійського кіно. Це новий національний кінофестиваль в Україні, який планує стати щорічним.

size="4">Про це повідомили у компанії “Артхаус Трафік”, яка є організатором цієї кіноподії разом з Італійським центром культури в Києві. 

size="4">Багата традиціями італійська кінематографія, що подарувала світу кіно Фелліні, Антоніоні та інших метрів, переживає зараз новий розквіт – наголошують організатори фестивалю. Однак, нові роботи італійських режисерів складно пробиваються в міжнародний прокат і майже не доходять до українських великих екранів. Тому у програмі фестивалю італійського кіно українським глядачам буде представлено найкращі фільми-учасники Венеціанського, Берлінського, Канського, Токійського, Одеського та інших міжнародних кінофестивалів.

size="4">Виступити своєрідним послом відродження італійського кінематографу ми запросили відомого режисера і актора Мікеле Плачідо, — розказав директор компанії 2Артхаус Трафік” Денис Іванов — Тиждень італійського кіно відкриє його новий фільм, учасник конкурсної програми Венеціанського фестивалю 2009 – “Велика мрія”.

size="4">За його словами, Маестро приїжджає до України, щоб особисто представити нашому глядачеві багату різноманітність сучасного італійського кінематографа.

size="4">Крім цієї стрічки, в програму Тижня італійського кіно в Україні увійшли ще чотири кінофільми: “Поцілуй мене, ще раз” (режисер Габриель Муччіно), „Божественний” (режисер Паоло Соррентіно), що був відзначений призом журі на Канському фестивалі у 2008 році, „Нога Бога” (режисер Луїджі Сардієлло – учасник конкурсної програми Одеського МКФ) і „ Тримай дистанцію” (режисер Карло Маццакураті).

size="4">Фестиваль Італійського кіно триватиме тиждень і пройде одночасно в Києві, Одесі, Дніпропетровську, Донецьку, Харкові, Львові та інших містах України.

size="4">І. Тимошенко

Читайте также по теме