ГолосUA
06:49 20/05/2010

В Україні є велика необхідність в авторитарному стилі керування — політтехнолог

Нині в Україні є велика потреба в авторитарному стилі керування.

Таку думку висловив політтехнолог Тарас Березовець у коментарі кореспонденту ГолосUA.

"Якщо подивитися на Віктора Януковича, Юлію Тимошенко і Сергія Тігіпка, то це люди, які постають жорсткими бійцями. Це ті, кого люди хочуть бачити своїми провідниками", — зазначив він.

Політтехнолог підкреслив, що люди зі слабкою харизмою не приживаються в українській політиці. "Люди зі слабкою харизмою, як, наприклад, Віктор Ющенко, повністю зійшли з політичної арени. Так само Арсеній Яценюк, який немає сильних якостей. Він через це сильно програв", — наголосив експерт. />  
За словами Т. Березовця, нині від фігури лідера залежить 50% успіху партії. "Також є запит на команду — це ще 30% успіху. А далі — це ефективна політична реклама. Ще одна складова — це реальна розгалужена регіональна система впливів. Це не просто рядові партійці, які записані на місцях. Тобто, серйозна робота з регіональними елітами. Навіть якщо в чомусь не дотягує лідер, то якщо на місцях все нормально, результат буде успішним. І навпаки: якщо на місцях слабкі кадри, то від цього партія може лише програти. Це яскраво показала остання виборча кампанія", — підкреслив експерт.

Також, за його словами, важлива складова для партії — наявність медіа-ресурсу. "Доступ до медіа сьогодні багато що вирішує для партії. Також хочу сказати, що без великого бізнесу партія теоретично ще може існувати. А от, наприклад, наявність спортсменів, кулачників у фракції — це печерні методи. Таких беруть, бо треба ж когось кидати на амбразуру. Але це не означає, що це треба наслідувати", — зазначив Т. Березовець.

О. Черненко
 

Читайте также по теме