ГолосUA
08:34 04/04/2010

В Україні з’явилося агентство з організації мітингів

Агентство пропонує за гроші замовника зібрати необхідну кількість страйкарів певної категорії, розробити сценарій мітингу та придумати гасла.

Воно пропонує акції протесту чи підтримки на будь-який смак – від 10 людей до кількох тисяч. На бажання замовника, можуть зібрати натовп іноземців, професорів чи балерин. Серед замовників – політичні партії, підприємства і навіть приватні особи.

Ідеї – головне, за що готовий платити замовник, кажуть керівники агентства. Вони розробляють сценарій, пишуть гасла та підбирають кандидатури людей, що якнайкраще їх утілять. Наприклад, за спецзамовленням, на мітинг з усієї України з везли кілька сотень афроамериканців.

Розцінки на свої послуги в агентстві не розголошують.

Замовник може розмістити на плакатах будь-який заклик, навіть чоловіка до дружини. Під забороною лише расистські гасла та особисті образи. Мітингом керує режисер. За спеціальною системою жестів указує, коли підняти руки чи вигукнути вимоги.

Такі мітинги законні, визнають місцеві чиновники. Але вони дискредитують всю систему створення розвитку громадянського суспільства, вважає керівник Дніпропетровського управління внутрішньої політики Володимир Михайлишин.

Студент Михайло Тонконогий, мітингувальник із 6-річним, порівнює мітинги з мережевим маркетингом. "Верхівка партії виділяє на кожну людину на мітинг мінімум гривень 100-120. Це за дві-три години. До людини, як правило, доходить, гривень 30-40", — розповів він.

80% мітингів проплачені, підрахували професійні носії транспарантів. Політологи пояснюють це тим, що розчаровані українці лише в крайньому випадку виходять на майдани з власної волі та без жодних нагород.

За матеріалами: ТСН

 

Читайте также по теме