ГолосUA
16:02 19/05/2010

В Україні з’явився Молодіжний Рух «Спротив»

Близько 20 молодіжних організацій утворили Молодіжний Рух «Спротив», опозиційний до діючої влади.

Підписання меморандуму про утворення нової громадської організації відбулося сьогодні біля входу до Будинку письменника, передав кореспондент ГолосUA.

За словами засновників «Спротиву», рух виступатиме проти «підписання та ратифікацію міжнародного договору про пролонгацію базування Чорноморського флоту в Севастополі, систематичного порушення Конституції, відсутності реакції влади на встановлення у Запоріжжі пам’ятника Сталіну, призначення міністром освіти та науки Дмитра Табачника» та інше.

«Дії нинішньої влади протягом двох місяців є такими, що підривають державність, суверенітет України та її авторитет у світі. Режим Януковича своїми діями демонструє, що є маріонетковим та продовжує багатовікову війну московської імперії проти українського народу», — заявила одна з учасниць «Супротиву», студентка національного університету імені Т. Г. Шевченка Катерина Абрамчук.

Учасники руху письмово виклали свої вимоги до влади, зокрема, «припинити тиск на студентську молодь, утиски української мови, згортання свободи слова», та наголосили, що у разі нехтування влади їхніми вимогами вдаватимуться до акцій протесту.

«Ми перейдемо до акцій прямої дії», — заявив учасник «Спротиву» Сергій Воронов.

«Рухівці» також закликали всіх молодих людей підтримати їхню ідею і створити «справжній ефективний молодіжний рух».

А. Береза

 

Читайте также по теме