ГолосUA
09:56 25/02/2009

В Україні за 5 років вилучено більше тони афганського героїну

В Україні за час дії програми із запобігання зловживання та боротьби із незаконним обігом наркотиків в Білорусі, Україні та Молдові, яку фінансувала Європейська комісія, було вилучено більше тони героїну афганського походження.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Олег Олег Шутяк під час заключної конференції спільної програми ЄС, передав кореспондент ГолосUA.

Водночас, постійний представник «Програми розвитку ООН» Френсіс О’Доннелі зазначив, міжнародні конвенції щодо контрабанди наркотиків дозволяють досягти значних результатів, але багато проблем все ще залишилось.

«У мене тут написано, що я повинен вам сказати, що незаконний обіг наркотиків ми контролюємо, але це не так. На сьогодні ми можемо тільки не допустити збільшення обігу наркотиків», — наголосив він.

Єврокомісія завершує свою програму із запобігання зловживання та боротьби з незаконним обігом наркотиків, проте, за словами голови представництва Єврокомісії в Україні Жозе Мануеля Пінту Тейшер, Євросоюз продовжить моніторити ситуацію в цьому регіоні. За час дії програми Україні було надано допомоги у 4 млн. дол.

За даними МВС України, на 1.01.08 у Міністерстві на обліку знаходилось 173 тис. 594 споживача наркотиків. Найбільш розповсюджені наркотики в Україні — опіум, марихуана та синтетичні психотропні речовини.

 

Читайте также по теме