ГолосUA
06:11 19/04/2010

В Україні заборонено використання бездимохідних газових водонагрівачів з виводом продуктів згоряння в приміщення

На звернення Держгірпромнагляду, головним державним лікарем України винесено постанову «Про тимчасову заборону виробництва, заборону використання та реалізації без димохідних газових водонагрівачів з виводом продуктів згоряння в приміщення».

Про це повідомили у прес-службі Держгірпромнагляду.

Зокрема, йдеться про газові водонагрівачі торгівельної марки «DEMERAD» моделі С-125, турецького виробництва, а також про бездимохідні газові колонки, що виробляються в Україні. Їх експлуатація призводить до порушення вимог санітарного законодавства в частині перевищення вмісту оксиду вуглецю (чадного газу) в повітрі закритих приміщень, що нерідко призводить до отруєнь користувачів, у тому числі – смертельних.

Постановою визначено скасування діючих Державних будівельних норм України «Інженерне обладнання будинків і споруд. Зовнішні мережі та споруди. Газопостачання» та опрацювання нового проекту, а також передбачено проведення державної санітано-епідеміологічної експертизи обладнання, призначеного для опалення приміщень та одержання гарячої води.

Всього у 2009 – 2010 роках під час експлуатації газових водонагрівачів з виводом продуктів згоряння в приміщення в Україні постраждало 20 осіб. 15 з них – смертельно.

Нагадуємо, що згідно з дорученням Кабінету Міністрів України Держгірпромнагляд проводить перевірки виконання вимог законодавства щодо безпечних режимів постачання та використання газу в промисловості та побуті в усіх регіонах України.

 

Читайте также по теме