ГолосUA
16:34 18/02/2010

В Україні загострюються відносини із протестантами

Питання протестантизму за минулий рік в Україні значно загострилось.

В цьому запевнив генеральний секретар Української асоціації релігійних свобод Петро Гануліч на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

«Протестантів у минулому році, є факти, позбавляли можливості проводити Євангелістські масові заходи, зокрема у Львові. Також під приводом збереження громадського порядку проводились заходи щодо очорнення їхньої діяльності», — наголосив він.

За його словами велика частина населення України була свідками того, що на центральних телеканалах демонстрували передачі, що принижували честь та гідність протестантської віри.

Окрім цього, як зауважив експерт, збільшилась кількість негативних статей у ЗМІ про протестантів різних областей. /> «Як правило інформація подається із великою неточністю, перекрученням фактів, які розкидані і в просторі і в часі, щоб очорнити ту, або іншу конфесію».

П. Гануліч зазначив, що головним фактором такого відношення до протестантства є надмірна активність людей, які його сповідують. Він додав, що одним із чинників також є і позиції протестантів щодо заборони працювати в суботу.
«Їх спосіб життя відрізняється від інших і це часто використовується проти них у конкуренції за робочі місця».

К.Коваленко

 

Читайте также по теме