ГолосUA
15:06 29/07/2010

В Україні затримали рекордний вантаж кокаїну — 1200 кг

СБУ вилучила із незаконного обігу 1200 кг кокаїну (12 млн доз), який прямував морським шляхом із Латинської Америки і прибув до Одеського порту.

Про це заявила речник СБУ Марина Остапенко на прес-конференціїх в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

«З незаконного обігу вилучено рекордну для Європи за останні 10 років партію кокаїну — це 1200 кг. Цієї кількості вистачило б на 12 млн доз. Вартість оцінюється у 180 млн доларів», — заявила М.Остапенко.

За її словами, спецоперація СБУ одночасно проходила в Одеській, Івано-Франківській та Львівській областях у взаємодії із Держмитслужбою, Держприкордонслужбою та Генпрокуратурою, іноземними партнерами.

Речник СБУ сказала, що в середині липня до порту в Одесі з Венесуели прибули 2 контейнери із б/у індукційними плавильними печами. У результаті ретельного огляду їх бетонних конструкцій силовики та працівники митниці виявили величезну кількість наркотичних речовин. Речник СБУ наголосила, що вантаж йшов через кілька портів — із Венесуели в Стамбул, далі — через порт Італії і в Україну.

Вона зазначила, що цей кокаїн проходив Україною транзитом і його кінцевим пунктом -споживачем — мали бути країни Західної Європи. Одержувачем вантажу на території була комерційна структура із Івано-Франківської області. Вона нещодавно акредитувалася у митних органах, і це була її перша зовнішньо-економічна операція, що посилило підозри правоохоронців.

М.Остапенко розповіла, що Генпрокуратурою було прийнято рішення провести «контрольоване» постачання наркотику з метою встановлення фізичних та юросіб, причетних до оборутки. В результаті було затримано 5 осіб, 4 з яких у Івано-Франківську, 1 — у Львівській області. Ними виявились 2 українці, 1 росіянин, 1 німець та 1 болгарин.

К.Коваленко

  />  

Читайте также по теме