В Україні збільшується кількість одиноких матерів

В Україні катастрофічними темпами збільшується кількість одиноких матерів.

Про це повідомила народний депутат, голова підкомітету з питань молодіжної політики, сім’ї та дитинства Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Катерина Лук’янова під час прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

За її словами, в Україні у 2004 році на обліку перебувало 31,8 тисяч одиноких матерів, тобто жінок, які виховують дітей без батька.

„А в 2010 році ця цифра сягнула 559,4 тисяч, — уточнила К. Лук’янова. — Це свідчить про те, що в Україні є не тільки демографічна криза, а й криза сім’ї”.

Вона зауважила, що є статистичні дані та думки соціальних працівників про те, що сім’ї навмисно приховують свого батька, і діти фактично ростуть безбатченками при живому батькові. 

Таким чином, в країні порушується не тільки інститут сім’ї, але й інститут батьківства, — зауважила К. Лук’янова. — Жінки самі привчають чоловіків не бути батьком. Я думаю, що в цьому питанні втручання держави більш потрібно, ніж в тому, як ми маємо родити, де, коли і скільки”.

Вона також висловила думку, що державі, перш за все, варто було б підтримувати народження першої дитини і видавати більшу допомогу батькам первістків.

Щоб народити другу і третю дитину, спочатку треба народити першу, а її народити найважче. Тому що молоді сім’ї найбільш уразливі: у них немає часом роботи, житла, вони тільки будують кар’єру і створюють свою матеріальну базу”, — зазначила політик.

Читайте также по теме