ГолосUA
13:03 24/09/2010

В Україні знижуються показники смертності серед немовлят, — заступник міністра

В Україні знижуються показники смертності серед немовлят.

Про це заявила заступник міністра охорони здоров’я Лариса Мостовенко під час передачі посольством Франції в Україні устаткування для догляду за новонародженими у рамках програми Французького Співробітництва Українській дитячій спеціалізованій лікарні “Охматдит” у Києві, передав кореспондент ГолосUA.

“В Україні спостерігається стабілізація та зниження показника смертності немовлят”, — сказала вона.

За інформацією заступника міністра охорони здоров’я, нині він складає 8,78 на 1000 новонароджених.

Вона також підкреслила, що з кожним роком в Україні збільшується кількість новонароджених, що мають малу вагу та питома вага недоношених. З 2007 року в Україні почали реєструвати смертність новонароджених з вагою, починаючи з 500 грамів.

Л. Мостовенко повідомила, що за шість місяців поточного року в Україні народилося 578 недоношених дітей, у минулому році — на 4 менше.

Водночас вона зауважила, що питання покращення догляду за новонародженими, особливо з порушеним станом здоров’я чи недоношеними малюками, є актуальним в Україні, як і в усьому світі.

Л. Мостовенко також висловила щиру подяку Посольству Республіки Франція в Україні за підтримку, яку воно надає лікарні “Охматдит” та іншим українським лікувальним закладам.

І. Носальсьска

 

Читайте также по теме