Рівень виробництва м`ясних продуктів в Україні за останні 8 місяців в середньому знизився на 7%.
Такі дані оприлюднив голова ради директорів асоціації „Союз птахівників України” Олександр Бакуменко, передав кореспондент ГолосUA. />
За його словами, найбільше скорочення виробництва торкнулося м`ясних продуктів зі свинини – 13%, яловичини – 7%, і тільки виробництво м`яса птиці дало приріст у 14%.
„Причина падіння виробництва м`яса на поверхні: за останні 8 місяців в Україну було імпортовано близько 300 тисяч тонн низькосортного м`яса, переважно свинини за демпінговими цінами. Чим більше ми маємо низькосортної імпортної сировини – тим нижче наше власне поголів`я тварин”, – пояснив фахівець.
Є.Стеценко