ГолосUA
12:08 01/01/2010

В Україні звільнено від оподаткування прибуток виробників біопалива, отриманий від його продажу

В Україні 1 січня 2010 р. набув чинності закон "Про внесення змін і доповнень до деяких законодавчих актів України щодо сприяння виробництву і використанню біологічних видів палива".

Повідомлення про це оприлюднено на офіційному сайті міністерства юстиції України прес-службою відомства.

Згідно закону, починаючи з 1 січня 2010 р. на 10 років звільняється від оподаткування прибуток виробників біопалива, отриманий від його продажу. Законом визначено правові засади регулювання виробництва і споживання біологічних видів твердого, рідкого та газового палива в Україні. 

Згідно із законом, до альтернативних видів твердого палива належить: продукція та відходи сільського господарства (рослинництва і тваринництва), лісового господарства та технологічно пов’язаних з ним галузей промисловості, а також гранули, брикети, деревне вугілля та вуглиста речовина, вироблені з цієї продукції та відходів, що використовується як пальне; органічна частина промислових та побутових відходів, а також гранули та брикети, вироблені з них; торф, а також гранули та брикети, вироблені з нього. 

Передбачено також, що біологічні види палива, призначені для реалізації як товарна продукція, підлягають обов’язковій сертифікації відповідно до законодавства. Виробниками альтернативних видів палива вважаються суб’єкти господарювання всіх форм власності, що виготовляють тверде, рідке та газове паливо з нетрадиційних джерел та видів енергетичної сировини.

 

Читайте также по теме