ГолосUA
14:15 02/12/2008

В Україні з’явилися нові стандарти лікування раку

Світові стандарти лікування раку стають доступними в Україні завдяки “Cоціальному онкологічному страхуванню”(СОС).

Як передав кореспондент ГолосUA, про це сьогодні на прес-конференції повідомив голова ради директорів “Лікарні сучасної онкологічної допомоги” (ЛІСОД) професор Едуард Майберг.

“СОС” є новим продуктом на ринку медичного страхування, що доступний для більшості співвітчизників завдяки невеликим щомісячним відрахуванням. Він передбачає повний лікувальний курс із застосуванням сучасних світових методик при виникненні онкологічного захворювання у ЛІСОД. Сама лікарня діє у Київській області та спроможна приймати щодня до 300 пацієнтів.

Водночас із цим, у ЛІСОД відсутні важливі галузі — нейроонкологія та онкогематологія, що займають значне місце в структурі онкозахворювань в Україні.

Продукт “СОС” не поширюється на осіб, старших за сімдесят років, тому що у цьому віці спостерігається стрибок зростання онкозахворювань до 10-12%, як повідомили керівники ЛІСОД.  

Сьогодні в Україні нараховується близько 900 тисяч хворих на рак, і кожного року реєструється близько 160 тисяч нових випадків онкозахворювань.

 

Читайте также по теме