ГолосUA
12:26 05/07/2010

В українських школах існує велика проблема із викладанням англійської мови — експерт

Результати зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) вкотре продемонстрували низькі результати знання абітурієнтів з англійської мови.

Про це повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, майже 25 тисяч абітурієнтів, які складали тест з англійської мови, взагалі не розпочали роботу над творчою частиною. “Майже 25 тисяч абітурієнтів не написали жодного слова в своїй творчій роботі… На нашу думку, в Україні є дуже велика проблема з викладанням іноземних мов — є проблеми із підручниками, викладачами, із навчальними програмами.”, — наголосив І. Лікарчук.

Крім того, він зазначив, що більшість причин апеляційних звернень щодо результатів тестів ЗНО з англійської мови стосувалася першої, теоретичної, частини тесту.

Проте, за попередніми результатами ЗНО, випускники українських шкіл цього року показали трохи кращі знання англійської мови. Так, кількість абітурієнтів, які набрали максимальну суму тестових балів, збільшилася із 0 — за результатами минулого року — до 2, а кількість тих, хто набрав менше 124 балів, — зменшилася із 9,90% (2009 р.) до 7,19% (2010 р.) до тих, хто складав тест.

М. Мамаєва />  

Читайте также по теме