ГолосUA
14:18 11/09/2010

В українському прокаті немає місця українським фільмам – кінематографіст

Українські кінотеатри не зацікавлені в прокаті кіно вітчизняного виробництва, і це — найбільша проблема, яку повинна вирішувати держава.

Таку думку висловив голова Української кінофундації, генеральний директор Київського міжнародного кінофестивалю „Молодість” Андрій Халпахчі під час прес-конференції з нагоди святкування Дня українського кіно, передав кореспондент ГолосUA.

„Про кіно в Україні, на жаль, сьогодні ніхто не думає, — зазначив він. – І новий Податковий кодекс є тому яскравим підтвердженням”.

За словами кінематографіста, представники української кіно галузі обурені тим, що зміни, які є у проекті нового Податкового кодексу України не торкнулися їхньої сфери.

„Чомусь, у новому Податковому кодексі передбачені пільги для готельної та ресторанної інфраструктури, але про кіно ніхто не згадав. На мою думку, потрібно було звільнити українські кінотеатри хоча б від прибутку при показі кіно вітчизняного виробництва, аби хоч якось підтримати українське кіно, бо воно, на жаль, і досі не має підтримки від держави”, — сказав голова Української кінофундації.

За словами А. Халпахчі, в українських кінотеатрах немає місця українським фільмам, через те, що „за американські бойовики і блокбастери глядачі „голосують” купленими квитками, а українські фільми, навіть якщо вони є переможцями міжнародних фестивалів, кінотеатри не хочуть брати до показу, тому що вони не є касовими і це не вигідно кінотеатрам”, — пояснив голова Української кінофундації.

Нагадаємо, сьогодні, 11 вересня, українці святкують день українського кіно.

І. Тимошенко   />  

Читайте также по теме