ГолосUA
13:42 17/12/2010

В уряді пообіцяли, що відновлення пені не загрожує пенсіонерам

 

Тому, хто нарощуватиме борги за житлово-комунальні послуги, починаючи з 1 січня 2011 року, доведеться сплачувати ще й пеню, яку нараховуватимуть на суму боргу.

Так визначає Закон України «Про внесення зміни до статті 2 Закону України «Про тимчасову заборону стягнення з громадян України пені за несвоєчасне внесення плати за житлово-комунальні послуги», який сьогодні 17 грудня прийняла Верховна Рада України.

Прийняти такий Закон, як пояснюють комунальники, змусила безвідповідальність споживачів, які на сьогодні заборгували більше 10,5 мільярдів гривень за житлово-комунальні послуги, — повідомила прес-служба уряду.

Фахівці кажуть, що через незастосування санкцій до населення за несплату житлово-комунальних послуг підприємства житлово-комунального комплексу не мають можливості вживати дієві заходи, спрямовані на зменшення заборгованості населення за спожиті послуги  та, у свою чергу, зменшити власні борги за спожиті енергоносії.

Віце-прем’єр-міністр України – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Віктор Тихонов каже, що пенсіонерам та громадянам з низьким рівнем доходів новий Закон не загрожує. Адже, за його словами, ці громадяни отримують житлові субсидії та сплачують за спожиті послуги вчасно.

Віктор Тихонов переконаний, новий Закон дисциплінує недобросовісних споживачів, а також створить умови для ефективної роботи та розвитку галузі.

Читайте также по теме