ГолосUA
13:02 18/10/2010

В.Янукович хоче взятися за видобуток нафти та газу на території Венесуели

 

 

Україна розпочне видобуток нафти та газу на території Венесуели.

Про таку домовленість повідомив Президент України Віктор Янукович сьогодні на спільній прес-конференції зі своїм венесуельським колегою Уго Чавесом.

“Ми з Президентом Уго Чавесом домовилися, що Україна почне видобуток нафти і газу на території Венесуели. І це питання буде одним з пріоритетних у наших відносинах”, — сказав глава української держави.

Відповідаючи на запитання щодо транспортування венесуельської нафти до Білорусі, Президент зазначив: Україна транспортуватиме нафту у тих обсягах, у яких вона надходитиме до наших чорноморських портів. “Сьогодні ми транспортуємо цю нафту у цистернах, але ближчим часом перейдемо на транспортування по нафтопроводу. Це наш план, який ми виконаємо у відносинах і з Венесуелою, і з Білоруссю. І у подальшому в цьому трикутнику ми домовилися, що дане питання будемо вирішувати спільно”, — зауважив Президент.

Глава держави також зазначив: “Я жодного разу не чув, щоб Росія заважала це питання вирішувати. Ми вважаємо, що вирішення цього питання для Білорусі ніяк не суперечить інтересам Росії і ніяк не порушує взаємини України та Росії”.

Читайте также по теме