ГолосUA
12:31 22/02/2009

В Японії запустили у виробництво «сканер посмішки»

Незвичний пристрій, який вимірює широту і щирість посмішки, запустила у виробництво японська компанія «Омрон». «Сканер посмішки», як відзначили винахідники, оцінює стан 30 точок на обличчі людини, в тому числі вираз і форму очей, ступінь відкриття роту, а також «веселі» морщинки.

Як повідомило агентство «ІТАР-ТАРС», чим щиріша буде посмішка того, хто бажає визначити свій «прохідний балл» перед відеокамерою, тим крупніший буде його портрет на екрані окремого монітору. Після серії замірів прилад може обрати найбільш вдалий варіант для будь-якої ситуації і зафіксувати у відсотках. Проте найкраща посмішка, яка стане взірцем для наступних тренувань, може бути обрана, як правило, після 100 спроб.

Значення цього приладу в Японії, де посмішка з давніх часів вважається невід’ємною частиною міжособистісного спілкування, важко переоцінити. Особливо корисною новинка, впевнені її винахідники, буде для працівників багаточисленних служб сервісу, продавців універмагів, лікарів, медсестер, які працюють в реабілітаційних центрах. Швидше за все, прилад стане у нагоді і японським політикам під час підготовки до передвиборних поїздок країною. Той кандидат, що посміхається по-особливому тепло, неодмінно викликає більше довіри у виборців.  

 

Читайте также по теме