ГолосUA
13:33 26/11/2010

В Європарламенті стурбовані тим, що в місцевих виборах не дали взяти участь всім опозиційним партіям

 

Євросоюз у резолюції щодо України висловив жаль у зв’язку з тим, що реєстрація запитів на місцевих виборах 31 жовтня опозиційних партій не приймалася виборчими комісіями до подання списків Партії Регіонів, внаслідок чого правляча партія отримала перші місця у виборчих списках у приблизно 85% округів.

Про це йдеться в тексті резолюції Європейського Парламенту, передала прес-служба Міністерства закордонних справ України.

Згідно з текстом резолюції, “через недоліки у виборчому законодавстві, яке не змогло забезпечити достатні гарантії для захисту права політичних партій на конкуренцію, деяким партіям, як Батьківщина, не вдалося зареєструвати своїх кандидатів у декількох округах і взяти участь у виборах”.

Європейський парламент врахував висловлену критику щодо окремих аспектів організації виборів, зокрема щодо закону про вибори, процедур його схвалення та окремих змістовних елементів закону та взяв до уваги те, що місцеві та регіональні вибори відбулися в Україні 31 жовтня 2010 року у спокійній атмосфері без жодного інциденту.

В тексті резолюції також зазначено те, що вибори не пройшли на достатньо демократичному рівні через те, що перед їх проведенням були прийняті зміни у виборче законодавство.

Нагадаємо, що вчора 25 листопада 2010 року Європейський Парламент схвалив резолюцію щодо України, підготовлену представниками всіх політичних сил, представлених в ЄП.

Читайте также по теме