ГолосUA
16:36 13/02/2009

В.Ющенко подякував Б.Обамі за «Фаїну»

Президент України Віктор Ющенко надіслав листа Президенту Сполучених Штатів Америки Бараку Обамі, в якому від імені України висловив вдячність США за активну участь у визволенні з піратського полону громадян України та судна «Фаїна».

«Висловлюю щиру вдячність усім військовослужбовцям та представникам США, які взяли безпосередню участь у зазначеній операції, що була завершена 12 лютого поточного року», — йдеться у листі В.Ющенка. Про це ГолосUA повідомили в прес-службі Глави держави.

Президент висловив переконання, що залучення американської сторони до цієї складної та довготривалої операції відіграло важливу роль у гарантуванні безпеки членів екіпажу судна та його вантажу, а також сприяло успіху цієї спільної місії.

В.Ющенко запевнив Президента США, що Україна залишатиметься надійним союзником США у справі зміцнення міжнародного миру й безпеки, викоренення тероризму, недопущення розповсюдження зброї масового знищення.

«Упевнений, що відносини між Україною та Сполученими Штатами Америки і надалі розвиватимуться у дусі дружби, взаємної підтримки та стратегічного партнерства», — наголосив В.Ющенко.

 

Читайте также по теме