ГолосUA
10:11 01/12/2009

В.Ющенко вважає, що 17 січня відбудеться референдум

Президент України Віктор Ющенко заявив, що серед кандидатів у Президенти мало прибічників його політичного курсу, спрямованого на становлення України як європейської держави. Про це він сказав, виступаючи з нагоди 18-ї річниці Всеукраїнського референдуму 1 грудня 1991 року.

"17 січня – це день національного референдуму. Бо питання, яке на 17 січня виноситься — не яке прізвище Президента, а з якою системою цінностей почне жить країна”, — наголосив В.Ющенко.

Він зауважив також, що за “його політичним курсом союзників мало”. На думку Президента, передвиборні змагання відбуваються у простій площині — або є варіант стати сателітом, колонією, або є варіант “повернутися додому”.

“Чи ми повертаємося додому в Європу з тими цінностями, про які говорив кожний, хто виступав (на 18-й річниці референдуму — ред.). Я не вірю в щастя людини, коли вона не вільна. Нема других координат існування України як демократія. Бо демократ ніколи не зрадить. Напвідемократ — виродок — дуже легко це зробить. Це може починатись з газової труби, з ядерної промисловості — з ким ми будемо співробітничати, хто буде розробляти український уран, з ким ми будемо виходити на замкнутий цикл мирного урану, це буде залежати від того, як хто буде із політиків дивитись на перебування Чорноморського флоту, не наносячи ран нашим відносинам”,- сказав В. Ющенко

Він також нагадав, що виступає проти продовження перебування Чорноморського флоту РФ в Україні після 2017 року.

“Перебування Чорноморського флоту в Україні , в Севастополі — це фактор дестабілізуючий для нашої нації. Це не питання наших відносин — це питання нашого становлення. Це не політика проти Росії, це політика за Україну”, — пояснив свою позицію Президент.

 

Читайте также по теме