ГолосUA
13:45 06/02/2011

В західних областях України очікують підйоми води

6-10 лютого, в зв’язку з відлигою, очікуються на притоках Прип’яті (Житомирська, Рiвненська обл.) пiдйоми рiвнiв води на 0,2-0,7 м, мiсцями скресання криги, льодохiд, можливе формування заторiв льоду з різькими коливаннями рівнів води, затоплення заплав, сільськогосподарських угідь, утримання та перевищення вiдмiток часткового затоплення прирiчкових будинкiв, господарських об’єктів в Зарiчнянському районi Рiвненської області.

Про це сьогодні йдеться в попередженні Укргідрометцентру.

Окрім того, метеорологи попередили, що у її верхів’ях та притоках в межах Волинської області збережеться стояння високих вод, триватиме затоплення заплав, сільськогосподарських угідь, утримання та перевищення відміток часткового затоплення прирічкових будинків, господарських об`єктів в окремих населених пунктах Любешівського, Ратнівського, Маневицького районів.

На Прип’яті в створі поста Любязь (Любешiвський район Волинської обл.) можливе формування найвищого рівня за період спостережень (максимальний рівень спостерігався 17-18 березня 1999 року и становив 383 см над нулем поста). В той же час наа рiчках басейну Захiдного Бугу підйоми рiвнiв води на 0,1-0,5 м над поточними. Мiсцями затоплення заплав.

Читайте также по теме