ГолосUA
08:45 16/06/2009

В Житомирі страйкує громадський транспорт

Співробітники комунального підприємства «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» оголосили страйк через заборгованість із зарплати.

Сьогодні з 6:00 на лінію не вийшов жоден трамвай і тролейбус, повідомив Житомир.infо.

Муніципальний електротранспорт стоїть без роботи, а перед будівлею трамвайно-тролейбусного управління (ТТУ) на вулиці Вітрука зібралося кілька сотень водіїв, кондукторів і робочих технічних служб цього підприємства.

За словами представника страйкарів Юрія Кузьменка, з 7:00 в ТТУ для переговорів приїхали представники міської і обласної влади, але їх обіцянкам , що погашати борги почнуть з кінця червня, вже ніхто не вірить.

Як розповіли співробітники ТТУ, середня заборгованість із зарплати з лютого і до сьогодні у водіїв складає 5-6 тис. гривень, у кондукторів, слюсарів і робітників техслужб близько 4 тисяч.

Страйкуючі заявили, що оскільки переговори пройшли непродуктивно, вони готові до 3-денного страйку.

За словами заступника мера Житомира Ігоря Гундича, до боргів із зарплати привело нерівномірне надходження субвенцій з держбюджету і велика кількість невиправданих пільговиків. За його словами, пільгами користуються 34 категорії населення.

Директор комунального підприємства Віктор Зубрицький повідомив, що на даний час борг із зарплати співробітникам ТТУ складає 5,5 млн. гривень з нарахуваннями, крім того, 4,5 млн. гривень — борг перед Пенсійним фондом.

На підприємстві працює більше 1 тис. чоловік.

На початку червня комунальне підприємство «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» направило в мерію Житомира документи з обгрунтуванням необхідності підвищення вартості проїзду в тролейбусах і трамваях до 1 гривні за поїздку. Наразі разовий проїзд коштує 75 копійок.

 

Читайте также по теме