ГолосUA
13:25 03/09/2010

В жовтні КМДА збирається повернути “Київміськбуд” у власність столиці

5 жовтня Київська міська державна адміністрація проведе збір акціонерів “Київміськбуду” для повернення підприємства у комунальну власність.

Про це заявив перший заступник голови КМДА Олександр Попов на прес-конференції, передав ГолосUA.

“Ми проведемо 5 жовтня збір акціонерів і розставимо всі крапки над “і”, і дамо відповідь на ті питання, які вас зараз турбують. Ми не повертаємо. У нас є наше, київське. Якби я був не переконаний у тому, що це так, я б ніколи не розпочав цю роботу”, — сказав він.

За його словами О. Попова, “Київміськбуд” був і є комунальною власністю міста Києва. І це йог принципова позиція. “Той, хто вважає, що це не є власністю територіальної громади, той нехай і з нами сперечається. Юристи, з якими я консультувався, з цим погоджуються”, — зазначив він.

Нагадаємо, номінальним власником близько 80% акцій "Київміськбуду" став "Фондовий союз "Україна". 15 липня на зборах директорів президент "Київміськбуду" Василь Можар заявив про виведення компанії з комунальної власності. Після цього Київська міська державна адміністрація заявила про наміри повернути холдингову компанію "Київміськбуд" у комунальну власність. Пізніше Генеральна прокуратура попросила суд зобов’язати "Новий регіон" повернути 80% ХК "Київміськбуд" у власність міста.

К. Коваленко />  

Читайте также по теме